Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

AZ Alkmaar – Ajax: ontslag Ten Hag bij verlies?

AZ Alkmaar – Ajax: ontslag Ten Hag bij verlies?

Een zonnige dag in maart. De coronamaatregelen zijn we allang vergeten, het is vooral de oorlog in de Oekraïne die ons bezighoudt. Verder is het een vrij normale donderdag, althans zo lijkt het. De halve finale in de KNVB beker AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam werpt al dagen zijn schaduw vooruit. Na de zege van PSV op Go Ahead Eagles is het duidelijk dat de winnaar van AZ – Ajax in de finale tegen PSV speelt. Mocht AZ die finale halen, wordt het dan tijd om Ten Hag te ontslaan?

Buitenlandse belangstelling, Overmars en verlies Go Ahead

Het lijkt misschien een bizarre keuze, maar op de tribunes van de Johan Cruijff Arena wordt al langer gepraat over een eventueel vertrek van de succestrainer. Ten Hag staat al geruime tijd in de belangstelling van buitenlandse clubs, de kwestie Overmars en de mindere resultaten van de afgelopen week zorgen er echter voor dat de discussie op de Sporttribunes weer oplaait, vooral na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles.

AZ Alkmaar – Ajax kan zorgen voor unicum

Bij een nederlaag tegen AZ Alkmaar loopt Ajax een finale mis en wordt er al voor de derde keer op rij niet gewonnen, een unicum onder Ten Hag. Zou de chemie dan toch echt uitgewerkt zijn of is het gewoon brute pech? Dat Go Ahead Eagles zondag won van Ajax was volgens Ten Hag een “wanprestatie” van de Amsterdamse formatie. Een wanprestatie waardoor de trainer verantwoordelijk is. Toch?

Slecht moment

Vreemd genoeg gonst het in media niet van de geruchten over een vroegtijdig vertrek van de hoofdcoach. Immers Oekraïne beheerst de media momenteel. Het zou ook op een slecht moment komen natuurlijk, want er wacht een serie belangrijke wedstrijden voor de Amsterdammers met de return tegen Benfica in de Champions League en later deze maand de Klassieker tegen Feyenoord. Of is dit het juiste moment? Om nog meer collateral damage te voorkomen? Ten Hag zelf laat zich er nog niet over uit, de media’s zwijgen en ook de supporters praten er alleen nog maar over met de hand voor de mond (mondkapjes waren nu misschien wel handiger). Maar het zou ons niet verbazen mocht er na een nederlaag tegen AZ iets gebeuren in Amsterdam waarmee weinigen nu nog rekening houden. Of het gebeurt? Waarschijnlijk wint Ajax gewoon en zullen we het nooit weten…

Wanneer is AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

De halve finale in de KNVB beker AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam is op donderdag 3 maart 2022 en begint om 20:00 uur. Op de bank ‘gewoon’ Pascal Jansen (AZ) en Erik ten Hag (Ajax). Volg het Nederlandse voetbal via Sporttribune.nl en stem op onze poll: Moet Ten Hag ontslagen worden bij verlies tegen AZ?

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie