Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

El Clásico: Real Madrid – FC Barcelona

El Clásico: Real Madrid – FC Barcelona

Vorig jaar maakte FC Barcelona trainer Ronald Koeman voor het eerst kennis met El Clasico vanaf de zijlijn. Zijn vuurdoop in de Spaanse klassieker als hoofdcoach verliep niet bepaald vlotjes. Real Madrid zegevierde op 24 oktober met 1-3 in Camp Nou. Nu La Liga langzaam maar zeker tegen het einde loopt, volgt de tweede Clasico van dit seizoen. Dit keer in Madrid. Gaat Real Madrid – FC Barcelona beslissend zijn voor de landstitel?

Historie Real Madrid – FC Barcelona

Het wordt de 245e El Clasico uit de geschiedenis van het Spaanse voetbal. De allereerste keer werd er in Barcelona gespeeld. De thuisploeg won op 13 mei 1902 met 3-1.

Meer dan honderd jaar later is het dus al de 245e keer dat beide Spaanse voetbalgrootmachten tegenover elkaar staan. En ook nog in een fase dat de beslissingen gaan vallen dit seizoen. Na de clash zijn er nog acht speelronden te gaan in La Liga Santander. Koeman zal hopen dat de uitslag van El Clasico in oktober 2020 ditmaal opnieuw op het scorebord komt te staan, maar dan dus in het voordeel van zijn ploeg.

Aan de andere kant van het veld staat Zinedine Zidane. De Franse coach speelde als profvoetballer in dienst van Real ook menig duel tegen Barcelona. Koeman deed dat een paar jaar eerder, in het shirt van Barcelona. Nu staan ze tegenover elkaar als trainers.

Lionel Messi versus Sergio Ramos

De komende El Clasico zou weleens in het teken kunnen staan van het afscheid. Niet van Koeman, maar wellicht wel van Zidane. In de aanloop naar de clash geeft hij in de Spaanse media aan oververmoeid te zijn en te overwegen het stokje erbij neer te leggen. Dat afscheid zou dan weleens parallel kunnen gaan lopen met het afscheid van twee iconen die de afgelopen jaren El Clasico een gezicht hebben gegeven: Lionel Messi (FC Barcelona) en Sergio Ramos (Real Madrid).

Zowel Koeman als Zidane geven aan te hopen dat dit niet de laatste keer is dat beide vedettes samen in de topper der topper staan. Maar zit de echte voetballiefhebber daar nog wel op te wachten? Real Madrid – FC Barcelona wordt wellicht wel het eerste treffen van de nieuwe sterren en niet het afscheid van de oude. Het tijdperk van beide grootheden lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Een clash tussen Vinicius en Ansu Fati is toch veel boeiender? Fati, die in oktober al scoorde tijdens de Clasico in Barcelona wordt het nieuwe wonderkind van Barcelona genoemd en over de Braziliaan Vinicius junior is al zoveel geschreven, dat vrijwel elke voetballiefhebber zelfs zijn volledige naam al kan dromen: Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior. Hoewel dat laatste misschien wat overdreven is.

Real Madrid – FC Barcelona beslissend?

Waar wel vaak over gedroomd zal worden is een knallende El Clasico aanstaande zaterdag. Een treffen dat wellicht bepalend gaat zijn voor het kampioenschap van dit seizoen. De grote vraag zaterdag in het Alfredo di Stefano stadion zal zijn: wie wint El Clasico 2021? Real Madrid, FC Barcelona of Atletico Madrid? Want terwijl beide kemphanen elkaar het leven zuur maken zou Atletico weleens de grote winnaar van dit weekeinde kunnen worden.

Atletico Madrid kampioen!

En eigenlijk zou dat ook best wel een keertje mooi zijn: Atletico Madrid kampioen van Spanje! Waarschijnlijk is Koeman het hier niet mee eens. Hopelijk voor hem lees ik dan volgende week hier dat hij samen met Frenkie de Jong dan maar de Copa del Rey 2021 wint.

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie