Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tribune Talk: Ronald Koeman nieuwe trainer PSV?

Tribune Talk: Ronald Koeman nieuwe trainer PSV?

Deze week maakte Roger Schmidt bekend na dit seizoen te vertrekken als trainer van PSV Eindhoven. Sindsdien wordt er volop gespeculeerd over de opvolger van de Duitser. Philippe Cocu, Henk Fraser en Wim Jonk worden genoemd, maar Ronald Koeman is op de voetbaltribune de meest ideale opvolger voor Schmidt. Sporttribune zet de kandidaten voor je op een rij.

Huidige trainer PSV: Roger Schmidt

Roger Schmidt geboren op 13 maart 1967 in Kierspe werd in het seizoen 2020 – 2021 aangesteld als hoofdtrainer van PSV. Schmidt had daarvoor al een flinke staat van dienst opgebouwd.

Het begon zijn trainerscarriere in 2004 bij Delbrücker SC. Hier zou hij tot 2007 blijven. Tussen 2007 en 2010 trainde Schmidt het onbekende SC Preußen Münster, om vervolgens in 2011 bij SC Paderborn aan de slag te gaan. Hier trok hij de aandacht van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Hiermee werd hij in 2014 kampioen van Oostenrijk en won ook het Oostenrijkse bekertoernooi. Na drie jaar Bayer Leverkusen en een kort uitstapje naar China kwam Schmidt in 2020 naar PSV. In februari 2022 maakte hij bekend bij PSV te vertrekken.

Wie wordt de nieuwe trainer PSV?

Op de voetbaltribunes is de opvolging van Roger Schmidt één van de meest besproken items op dit moment. Er gonzen veel namen. We zetten de vier meest genoemde namen op een rij.

Ronald Koeman

Ronald Koeman was in het verleden (in het seizoen 2006 – 2007) al trainer van PSV. Na dat seizoen maakte Koeman snel naam als coach. Hij ging aan de slag bij Valencia en kwam via AZ en Feyenoord bij het Engelse Southampton terecht. In de Premier League coachte hij vervolgens een jaar lang Everton voordat hij door de KNVB als bondscoach van het Nederlands elftal aangesteld. In 2020 kwam voor Koeman een droom uit toen FC Barcelona hem vroeg trainer te worden van de Spaanse grootmacht. Hij liep echter uit op een teleurstelling, want in 2021 werd hij ontslagen. Sindsdien zit hij zonder club, maar wellicht keert hij na zestien jaar weer terug in Eindhoven of kiest hij voor een nieuw avontuur bij Oranje?

Philippe Cocu

Philippe Cocu, een andere oud trainer van PSV, zit momenteel ook werkloos thuis. Cocu wordt mede daardoor ook veel genoemd als nieuwe trainer PSV. Cocu was van 2012 tot 2018 al hoofdcoach in Eindhoven. Hij won drie landstitels met PSV en zit sinds 2020 zonder club toen hij bij het Engelse Derby County zijn plekje op de bank moest afstaan.

Henk Fraser

Henk Fraser is momenteel trainer van Sparta en assistent bondscoach bij de KNVB. Fraser is een Rotterdammer, maar omdat hij kondigde eerder deze week zijn vertrek bij Sparta aan. Omdat Roger Schmidt enkele dagen later zei na dit seizoen bij PSV weg te gaan, lijkt een link tussen beide mededelingen logisch.

Wim Jonk

De laatste naam die veel voetbalexperts noemen is Wim Jonk. De geboren Volendammer speelde vroeger ook voor PSV (1995 – 1998) en is momenteel hoofdtrainer bij Keukenkampioen Divisie club FC Volendam. Jonk lijkt echter klaar voor een stap omhoog en PSV is dan ook een mooie kans om die stap te zetten voor de oud-international.

En dan is er nog Ruud van Nistelrooy

Op de achtergrond is er nog de naam Ruud van Nistelrooy, momenteel trainer van Jong PSV. Van Nistelrooy liet onlangs weten ambities te hebben om hoofdcoach te worden bij PSV-1. De nieuwe trainer van PSV moet dan ook een mentor worden voor de voormalig goaltjesdief. De klik met Van Nistelrooy is dan ook waarschijnlijk ook een factor bij het aanstellen van een nieuwe coach.

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie